PV Calculator

Örömmel jelenthetjük be, hogy elkészült az első olyan magyar okostelefon-alkalmazás, amely kifejezetten olyan felhasználók részére készült, akik érdeklődnek a napenergia felhasználása iránt. 


A most megjelent applikáció, a PV Calc olyan mobilalkalmazás, amelyet sok háttérmunka tett működővé, és az eddigi hasonló tematikájú alkalmazásoktól eltérővé. A napenergia felhasználásánál – mint az köztudott – különösen fontos tényező az, hogy milyen szélességi és hosszúsági körön helyezkedik el az adott pont, ahová egy napelemes vagy napkollektoros rendszert terveznek telepíteni.

Miért is van ez így?


A napsugarak beesési szöge (többek között a Föld alakja, és a forgási dőlésszög miatt) minden egyes ponton más és más. Így hát a Föld minden egyes pontján különböző értékekkel kell számolnunk, ha pontos adatokat akarunk kapni. Az alkalmazás lényege, hogy megadja, egy adott helyen mekkora és milyen típusú rendszerre van szükség ahhoz, hogy egy bizonyos energiafogyasztást teljes mértékben napenergia segítségével tudjunk fedezni.

A kutatási és számolási háttérmunkában segítettek a Megújuló Energiaparkkal tudományos kapcsolatban álló Debreceni Egyetem Meteorológiai Tanszékének munkatársai, hogy az alkalmazás által megadott rendszer minden esetben pontos legyen. Az alkalmazás tehát használható bárhol a Földön, elérhető magyar, angol, német nyelven, később pedig orosz és spanyol nyelven is felkerül majd.

PV calculator letöltése iOS és Andriod rendszerekre:

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/pv-calculator/id921542307?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.mep.pvcalc

       

Ügyfélszolgálat
+36 70 604 54 64