A Föld hétvégéjét rendezik meg az Agórában

A Föld hétvégéjét rendezik meg az Agórában
1970-ben egy amerikai egyetemista, Denis Hayes kezdeményezésére tartották meg az első Föld napját, hogy felhívják a figyelmet az egyre fokozódó ökológia válság jeleire és a bolygónk védelmére. Az akcióhoz már akkor 25 millióan csatlakoztak szerte az Amerikai Egyesült Államokban, később pedig világmozgalommá nőtte ki magát. 1990 óta Magyarországon is minden évben megünnepeljük a Föld napját. …

Tovább »...

1970-ben egy amerikai egyetemista, Denis Hayes kezdeményezésére tartották meg az első Föld napját, hogy felhívják a figyelmet az egyre fokozódó ökológia válság jeleire és a bolygónk védelmére. Az akcióhoz már akkor 25 millióan csatlakoztak szerte az Amerikai Egyesült Államokban, később pedig világmozgalommá nőtte ki magát. 1990 óta Magyarországon is minden évben megünnepeljük a Föld napját.

Az Agóra Tudományos Élményközpont hétvégi tematikus programja is a Föld napjához kapcsolódik. Az érdeklődők megtudhatják, miben különbözik az ózon az életadó oxigéntől, hogyan működnek a szélerőművek vagy azt, hány csillagot számlálhatunk meg éjszaka egy mesterséges megvilágítástól mentes területen. A környezettudományi előadások mellett játékos feladatok mutatnak rá arra, hogy mi mit tudunk tenni a Föld megóvásáért. Számot adhatnak a látogatók arról, tudják-e, hány év alatt bomlik le például egy műanyag flakon, vagy ki tudják-e alakítani Európa domborzati térképét a Homokozó 2.0 segítségével.

Részletes programok és a jegyárak itt érhetők el.

Forrás: dehir.hu