Megint Debrecenbe jönnek a ragyogó E-Mancik

Megint Debrecenbe jönnek a ragyogó E-Mancik
Négy harmincas éveiben járó nő vall saját magáról, női mivoltáról, az életükben fontos és kevésbé fontos szerepet játszó férfiakról, szexről, gyerekvállalásról, öregedésről, a biológiai ciklus megélésének gyötrelmeiről ebben az egyórás előadásban – olvashatjuk a színház honlapjának ajánlóját az E- Mancik Színházi Manufaktúra produkciójáról.Fotó: Margitay Klára Különböző formákat használnak erre: hosszabb-rövidebb prózákat, verses szöveget, dalokat, rapet, …

Tovább »...

Négy harmincas éveiben járó nő vall saját magáról, női mivoltáról, az életükben fontos és kevésbé fontos szerepet játszó férfiakról, szexről, gyerekvállalásról, öregedésről, a biológiai ciklus megélésének gyötrelmeiről ebben az egyórás előadásban – olvashatjuk a színház honlapjának ajánlóját az E- Mancik Színházi Manufaktúra produkciójáról.

Fotó: Margitay Klára

Fotó: Margitay Klára

Különböző formákat használnak erre: hosszabb-rövidebb prózákat, verses szöveget, dalokat, rapet, vagy akár egymondatos kis esszenciákat. Fontos szerepet játszik Esterházy Péter: Egy nő című művéből kölcsönzött forma: a „Van egy nő…”, „Van egy férfi…” – mely egy-egy kapcsolat rövid, frappáns bemutatását teszi lehetővé. Az előadás hangneme őszinte, szókimondó és ironikusan humoros, néha kissé zavarba ejtő, az irodalmi megfogalmazás igényével.

Négy remek színésznőt láthatunk ebben a pazar előadásban: Dobra Máriát, Szirmai Melindát, Tarr Juditot és Sárközi-Nagy Ilonát, a Csokonai Színház művésznőjét, akivel korábban interjút is készítettünk arról, hogyan is született ez a produkció.

Az interjút itt találják, a darabról pedig – amit április 20-án és 21-én, csütörtökön és pénteken este 19 órától láthatnak a stúdiószínházban – még többet pedig itt, a színház honlapján olvashatnak.

Forrás: dehir.hu