Távfelügyelet

Figyelje rendszerének hatékonyságát és ellenőrizze működését. A Távfelügyelet alkalmazással felügyeleten túl van lehetőségünk távvezérlésre is.

A Távfelügyelet mobil applikációt a Megújuló Energiapark Kutatóközpont Kft. szakemberei fejlesztették ki. A Távfelügyelet applikáció lehetőséget biztosít felhasználó névvel, jelszóval védett egyedi kialakítású rendszerek távfelügyeletére és távvezérlésére.

A rendszer adatok központi, védett szerveren gyűlnek, azokhoz hozzáférése kizárólag a jogosultsággal rendelkező személyeknek van. A Távfelügyelet célja az egyedileg kialakított és optimalizált rendszerek működésbiztonságának garantálása.

A Távfelügyelet applikációban egyedi rendszerek találhatóak, így a rendszerek megtekintése felhasználónévvel és jelszóval védett, kizárólag manuálisan a rendszergazdák általi telefonhoz való hozzárendelést követően lehetséges.

Az applikáció kipróbálásához biztosítani tudunk demo accountot, amely megigényléséhez telefonos, vagy e-mailes egyeztetés szükséges.


 

A Távfelügyelet applikációban az alap nézet a rendszer grafikonjainak nézete. Ez a képernyő lehetőséget biztosít, hogy vizuálisan meggyőződjünk a rendszer jelenlegi helyes működéséről, illetve az elmúlt hét, hónap, vagy tetszőlegesen beállítható időszak működése során keletkező adatok helyességéről, esetleg a rendszer működése során fellépő rendellenes viselkedésről, ezzel lehetőséget biztosítva annak kijavítására.


 

Az értesítések funkció egy kifejezetten hasznos része az applikációnak. Az egyedileg be-ki kapcsolható értesítési funkció lehetőséget biztosít a fagyveszély, túlmelegedés veszély, 0 Watt termelés, a tervezetthez képesti alacsony termelés, illetve a rendszer nem láthatósága esetén push értesítésekre. Így a felhasználók és a Megújuló Energiapark Kutatóközpont Kft. rendszergazdái azonnal értesülnek az esetlegesen keletkező hibákról, ezzel lehetőséget biztosítva annak minél előbbi elhárítására.

 


 

A PV Checker felület egy kifejezetten hasznos funkció az applikáción belül. Amennyiben a felhasználó rendelkezik hálózatra tápláló napelemes rendszerrel, úgy információkkal rendelkezünk minden egyes napra vonatkozóan, hogy annak az egyedi rendszernek mennyit kellett volna termelnie, de mivel egy napban az időjárási viszonyok olyan nagy ingást mutathatnak, hogy nincs értelme egy napra vonatkoztatni a termelési adatokat, ezért egy hétre illetve egy hónapra adjuk meg, hogy az adott rendszer működése megfelelő-e.

Amennyiben egy hálózatra tápláló rendszer hosszabb ideig folyamatosan termel, de kevesebbett a vártnál, úgy valószínűsíthetően valamilyen probléma lépett fel a rendszerrel, és ennek elhárításásra is lehetőséget biztosít a Távfelügyelet applikáció.


 

Letöltés iOS eszközökre: Letöltés

Letöltés Android eszközökre: Letöltés