Napkollektoros rendszerek

Minden újonnan telepített napelemes-, napkollektoros- és fűtési rendszernél lassan alapkövetelménnyé válik a távfelügyelet kiépítése. Ennek legfőbb oka a rendszer működés biztonságának jelentős növekedése. A Megújuló Energiapark minden újonnan épített rendszer esetében, ahol lehetőség van internetes elérésre, javasolja a távfelügyelet kiépítését. A felügyelet legfőbb előnye, hogy minden ügyfél és a Megújuló Energiapark is azonnal értesül arról, ha a rendszer működésében valamilyen rendellenesség tapasztalható, és azt vagy távolról meg lehet oldani, vagy a lehető legrövidebb időn belül javíthatóvá válik.

 

NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK

A napkollektoros rendszerek esetében a kezelőfelületen számos paraméter beállíthatóvá válik a távfelügyelet segítségével. A napkollektoros rendszerek meglehetősen nagy karbantartásigényű rendszerek, de a távfelügyelet segítségével a keletkező hiba okát messziről meg lehet állapítani és vagy távolról javítható, vagy egy szervizegységet a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre küldve elhárítható a rendellenesség, hogy a napkollektoros rendszer zavartalanul működhessen.
A távfelügyelet másik nagy előnye az, hogy az ügyfelek meggyőződhetnek a napi megtakarításaikról, ugyanis a rendszer minden nap rögzíti a ezeket, ezáltal egyértelművé téve a rendszer hatékonyságát.