Megújuló Energiapark

Megújuló Energiapark

Milyen technológiákat alkalmazhat, aki ma házépítéshez megújuló energiákat kíván igénybe venni? – erről kérdeztük Csákberényi-Nagy Gergelyt, a debreceni Megújuló Energiapark Kutatóközpont vezetőjét.

Tovább olvasom »

Miből lehet építkezni? – a csirketolltól a sörös üvegekig

Miből lehet építkezni? – a csirketolltól a sörös üvegekig

Vannak alternatív építő anyagok mint a szalmabála, vályog és pár hasonló ami eszünkbe juthat ha ezt a kifejezést halljuk. Nézzük meg kicsit ennek a területnek a komolyan hangzó és az elrugaszkodottnak tűnő elemeit.

Tovább olvasom »

A Marsra menni, vagy lefilmezni?

Mi kerül többe? A Marsra elutazni vagy egy filmet készteni erről?

Ha valaki kedveli a vicces képeket, mémeket gyűjtő oldalakat akkor biztos belefutott már abba az összehasonlításba ami a Gravity (Gravitáció) című film és az Indiai Mars program költségvetését vetette össze. Ha valaki tudja a választ akkor ne lője le a többiek előtt a poént, egyelőre én sem teszem.

Tovább olvasom »

A munkanélküliség technikája

Pár nap eltéréssel két olyan hírrel találkoztam amik teljesen össze zavartak a technikai munkanélküliség vagy munkaerő hiány kérdésében. Kiss Ákos és Tassi Viktor cikke elültette bennem a félelmet, hogy a robotizálás szinte minden területen fenyeget minket és, hogy nagyon át kell gondolni, hogy mi az amit tanulunk, amilyen irányt választunk a karrierünk épiteseben.

Tovább olvasom »